Mniarogekko chahoua

Momenteel hebben wij enkele kweekkoppels van Mniarogekko chahoua die ons elke zomer enkele legsels bezorgen. Wij focussen ons momenteel op ‘Mainland’ chahoua’s en zo kweken wij met ‘Red’, ‘Green’ en ‘Orange’ chahoua’s. In de toekomst gaan wij ons ook enkele ‘Pine Island’ chahoua’s aanschaffen.

Beschikbare Nakweek

Mniarogekko chahoua Caresheet

Mniarogekko chahoua is een unieke en prachtige soort gekko die afkomstig is uit Nieuw-Caledonië. Deze gekko’s zijn relatief eenvoudig te verzorgen, maar er zijn enkele specifieke eisen waarmee rekening moet worden gehouden om ervoor te zorgen dat ze gezond en gelukkig blijven. Hieronder volgt een careguide voor Mniarogekko chahoua:

Huisvesting

Chahoua’s hebben een terrarium nodig dat groot genoeg is om hun actieve levensstijl te ondersteunen. Een terrarium van minimaal 45x45x60 cm is aanbevolen voor een volwassen kweekkoppel. Het terrarium moet worden uitgerust met een verwarmingsmat of lamp en een UVB-lamp. De temperatuur in het terrarium moet tussen de 20 en 24 graden Celsius liggen.

Voeding

Mniarogekko chahoua zijn omnivoren en hun dieet moet bestaan uit fruitpap van bijvoorbeeld Gecko Nutrition of Repashy. Als bijvoeding raden wij een verscheidenheid aan levende insecten zoals meelwormen, krekels en dubia’s aan.

Water

Mniarogekko chahoua hebben regelmatig water nodig om hun vochtbalans in stand te houden. Een waterbak moet in het terrarium worden geplaatst en regelmatig worden bijgevuld. U kan ook een kleine nevelinstallatie toevoegen voor extra luchtvochtigheid.

Omgang

Mniarogekko chahoua’s zijn over het algemeen vriendelijke en tamme dieren die niet bang zijn voor mensen. Het is echter belangrijk om hen niet te vaak te hanteren omdat dit stress kan veroorzaken. Als u hen wilt verplaatsen, gebruik dan beide handen om hen op te pakken.

Verzorging

Mniarogekko chahoua’s zijn vrij gemakkelijk te verzorgen. Het terrarium moet echter regelmatig worden schoongemaakt en de waterbak moet dagelijks worden ververst.